diumenge, 27 de maig del 2018

Excursió a l’Aula de la mar

Els alumnes de 1r d’ESO hem anat a un lloc del Portitxol a Palma anomenat Aula de la mar. Allà vàrem fer diverses activitats i vàrem aprendre gràcies a una monitora que ens va acompanyar durant tota la jornada.

Primer, hem anat a una sala amb moltes coses: una maqueta de la profunditat del mediterrani, una maqueta que s’omplia d’aigua i simulava el que passaria si el nivell de l’aigua pugés, mostres dissecades d'espècies procedents de la mar i molts de cartells. El primer que vàrem veure és el lloc on està situada l’Aula de la mar, està situada a un lloc que abans hi havia una petrolera, i dins la fàbrica hi havia una fàbrica de sabó. Després vàrem veure la maqueta de la profunditat de la mar Mediterrània i després la maqueta que s’omplia d’aigua.

Després de la visita a la primera sala, ens vàrem dividir en dos grups per anar a la platja a cercar objectes procedents de la mar com petxines i algues. Seguidament vàrem tornar per descansar i berenar una estona a un parc situat a poca distància de l’Aula. Després d'haver berenat vàrem anar mig grup a una sala on podíem trobar espècies que procedien de la mar, i algunes estaven vives! Ens varen explicar les característiques d'alguns animals. Finalment vàrem anar a una sala amb lupes per veure diferents tipus d'arenes i altres coses com petxines, animals dissecats, ... A la sala també hi havia peixeres amb diferents tipus d'animals.

Acabada la visita, vàrem anar a l’autobús per tornar a Artà. Ens vàrem entretenir molt i ens vàrem sentir feliços. Va ser una gran oportunitat per conèixer el que tenim al nostre entorn marí. Esperam tornar alguna vegada!

per X. P.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada